Война и мир(археологи и любители)

Обсуждаются любые темы связанные с поиском.

Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa

Казакъ
Модератор
Модератор

Война и мир(археологи и любители)

#31 Сообщение Казакъ »

Custorz писал(а):Sayd, дзякуй за разуменне!
Калі я Вас пакрыўдзіў - даруйце. Я казаў спачатку пра канкрэтны выпадак з DinoeL'ам. А потым паняслося...
Я ведаю, што сярод копараў ёсць самыя розныя людзі, гэтаксама, як і сярод археолагаў. У мяне ёсць сябры з вашых "братоў". Яшчэ раз паўтаруся,што не сядзеў бы тут на форуме, калі б хацеў вам шкоду якую зрабіць. Калі нейкія таварышы пажадаюць сапсаваць вам жыццё, яны паціху збяруць інфу (а тут яе шмат і фоты, і нумары аўто і г.д.). Я за супрацоўніцтва. @-)
Да Вашых, Саід, пытанняў.
Можна шмат размаўляць наконт помнікаў, але стаўленне да іх у нас усё роўна будзе рознае. Культурны слой - амаль заўсёды прызнак помніка. Адна справа саджаць на ім бульбу або рабіць закапушкі (фіг з імі), іншая справа шурфаваць селішча. На гэта кваліфікацыя патрэбная і Дазвол (ён жа Адкрыты ліст).
Розніцца у вашым і нашым копе каласальная. Той хто быў на сапраўдных раскопках (не на капанні гарадскіх сметнікаў), можа гэта падцвердзіць. У двух словах гэта не раскажаш. Ёсць літаратура розная. З даступнага: Авдусин. Полевая археология.
Галоўнае адрозненне, відаць, у хуткасці працы. Копар у стане прабегаць вялікую тэрыторыю. Археолаг, які праводзіць раскопкі, даследуе толькі да некалькіх соцень кв.м. на год. Я, прынамсі, летась раскапаў (з вялікай колькасцю людзей) крыху болей за 500 м. Рыдлёўка ў нас (даследчыкаў дагістарычных эпох) пераважна для выкідання адпрацаванай глебы, а так усё савочкам. І фіксацыя трохмерная знаходак і г.д.
А потым Справаздача ў Палявы камітэт (у мяне за 2008 г каля 300 старонак)
Ну гэта так караценька... ))

А інфу пра курганы лепш канешне Марату або Дзянісу (я так разумею, што Вы з гэтымі хлопцамі кантактуеце?)

І ўвогуле, можна зрабіць асобную тэму для падобных дыскусій (калі гэта будзе цікава фарумчанам). Адносіны паміж НАМІ і ВАМІ складаныя.
Але я як саветскі гражданін супраць вайны :D

З павагай
Custorz
создал отдельную тему....
обсуждаем..
когда государству от меня чего-нибудь нужно оно называет себя Родиной.......
Казакъ
Модератор
Модератор

Re: Весна 2009

#32 Сообщение Казакъ »

создал отдельную тему для обсуждения взаимоотношений...
http://www.belklad.by/forum/viewtopic.p ... 856#p13856
когда государству от меня чего-нибудь нужно оно называет себя Родиной.......
RAJ

#33 Сообщение RAJ »

Custorz писал(а):Калі на маёй кватэры нема шыльдачкі УВАХОД ЗАБАРОНЕНЫ, то гэта што, захадзі хто хочаш?
У вас дверь есть, а там что?
Ай, не городите ерунду уважаемый.
Откуда ссылка на этот форум? ))
Куплю бульдозер для перекопов!
Быдло Дятловское © serg11
Sayd

Re: Война и мир(археологи и любители)

#34 Сообщение Sayd »

Я ведаю, што сярод копараў ёсць самыя розныя людзі, гэтаксама, як і сярод археолагаў.
Вот в том-то всё и дело. Гребсти всех под одно - не нужно... Люди ведь все разные, как вы и заметили.
Да, разница в копе у нас действительно огромная... вот так как вы копаете, оно гораздо интересней... мне всегда было интересно, что ж там ниже, под монетками... Разные вилки, ложки, горшки и т.д. Кто-то собирает, монеты, кто-то пуговицы, а я собираю ложки с вилками и куски от горшочков... С прошлой поездки приволок целый пакет находок, которые другим поисковикам просто не интересны... :D Попался интересный молоточек... из камня. :yes:
Ёсць літаратура розная. З даступнага можа Авдусин. Полевая археология.
Спасибо за совет. Купил себе академическое издание "Археология Беларуси", много чего интересного узнал от туда...
А інфу пра курганы лепш канешне Марату або Дзянісу (я так разумею, што Вы з гэтымі хлопцамі кантактуеце?)
Нет, его Владимир зовут, кстати так-же как и вы на беларусском языке общается. А находки отправлял: Полацк, вул. Ф.Скарыны.....
І ўвогуле, можна зрабіць асобную тэму для падобных дыскусій (калі гэта будзе цікава фарумчанам). Адносіны паміж НАМІ і ВАМІ складаныя.
Але я як саветскі гражданін супраць вайны
Я только за сотрудничество... @-)
P.S. Кстати сам хочу в этом году поступать в ваши ряды, так как интерес больше чем монетки, МД и т.д.... готовлюсь... Впереди тестирование... :evil:
С уважением.
.................................
Может подскажите по молоточку?
Изображение
......
Изображение
Всё фигня кроме пчёл...
а комары, сука, очень странный предмет - вроде сосут, но радости нет...
RAJ

#35 Сообщение RAJ »

Custorz, dinoeL знаю лично и скажу что он на арх.памятник не полезет ни сзади ни спереди ))
А ямку он рыл для бульбы.
Куплю бульдозер для перекопов!
Быдло Дятловское © serg11
Custorz

#36 Сообщение Custorz »

Што тычыцца "малаточка", то гэта абушковая частка каменнай свідраванай шліфаванай сякеры. Датуецца вельмі шырока, асабліва на Падзвінні - ад канца 3 тыс. да н.э. і недзе да 2 ст. да н.э.
Калі не цяжка, скіньце, калі ласка, мне ў лічку хаця б прыблізнае месца знаходкі. Я зарэгіструю як прадмет з ананімнай прыватнай калекцыі. @-)
Последний раз редактировалось Custorz 21 авг 2009, 13:42, всего редактировалось 1 раз.
Errare humanum est
Custorz

#37 Сообщение Custorz »

А усе знаходкі тут жа закапаў ))
Errare humanum est
dinoeL
Модератор
Модератор

#38 Сообщение dinoeL »

Custorz
Про таблички не будем, ну нехватка их у меня, крадут гады постоянно, не успеваю ставить ;)
У меня по карте на том месте корчма и мельница, а то что у вас на карте или по предположениям, там городище или селище, ну извините таких карт у меня нет, место это не описано в списках известных арх. памятников, может конечно територия по размеру с обячный дом и будет новым селищен неизвестным, но на мой взгляд уж слишком оно маленькое.

Далее доказывать нет смысла мне, специально про это место я узнавал у местного историка, ну нет там арх. памятника, , да..., дальнейший спор вижу бессмысленным, переубеждать далее не буду.
прошлогодние ямы по колено....найду кто, там и закопаю!
dinoeL
Модератор
Модератор

#39 Сообщение dinoeL »

Казакъ
Сори за офффтоп, перенеси и эти посты в другую тему.
Спасибо.
прошлогодние ямы по колено....найду кто, там и закопаю!
dreg

#40 Сообщение dreg »

археологу @-) найден несколько лет назад колхозниками при уборке урожая картошки при помощи комбайна (Гомельская область, Светлогорский р-н), удалось найти владельца и выпросить :yes: говорят ещё был побольше, но историю его перемещения окончательно выяснить не удалось....
Вложения
top.jpg
top.jpg (76.86 КБ) 3933 просмотра
Ответить

Вернуться в «Агульныя пытанні. / Общие вопросы.»