У паўночных краях
Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, dinoeL, Пётр
Re: У паўночных краях
А пульки все вроде как маузеровские
слава богу что не нашли свою цель

Лебель- Бертье.stroz писал(а):А пульки все вроде как маузеровскиеслава богу что не нашли свою цель
У каждого бродяги свой барабан!
Хто ведае, каго яны знайшлі яны на тым полі, бо сільна густа сыпалісяstroz писал(а):А пульки все вроде как маузеровскиеслава богу что не нашли свою цель

У свой час, на сваёй зямлі
Вось блін, а я толькі ў грыбах-ягадах разьбіраюсяDALWITZ писал(а):Лебель- Бертье.stroz писал(а):А пульки все вроде как маузеровскиеслава богу что не нашли свою цель

Похоже не нашли, потому что, как по мне, они не стреляные...nordland писал(а):Хто ведае, каго яны знайшлі яны на тым полі, бо сільна густа сыпалісяstroz писал(а):А пульки все вроде как маузеровскиеслава богу что не нашли свою цель
Ні разу не спец, але трапляліся яны на плошчы 100 х 100 м. І ў чым розніца стрэлянай кулі ад "нулевой"?sun писал(а):Похоже не нашли, потому что, как по мне, они не стреляные...nordland писал(а):Хто ведае, каго яны знайшлі яны на тым полі, бо сільна густа сыпалісяstroz писал(а):А пульки все вроде как маузеровскиеслава богу что не нашли свою цель
У стрелянных продольные борозды от нарезки ствола остаются
Pierwszy krok do zrzucenia niewoli jest odważyć się być wolnym, pierwszy krok do zwycięstwa – poznać się na własnej sile.
Лета няма, лета тупа няма, і замест ліпеня - верасень
Якую б дарогу не выбраў, прывядзе яна пад дажджавую хмару

"Вось сімвал твой, забыты краю родны!" (с)
Калі бачу бацяноў, адразу ўзгадваю беларускую легенду пра паходжанне гэтай птушкі. Бог сабраў усё жамяру і гадаў - жаб, змей, камароў, сляпнёў - і завязаў у мех. Сказаў чалавеку, каб той занёс і ўтапіў мех у балоце. Але ж, чалавек - істота цікаўная, узяў і развязаў мех, каб паглядзець. Усе гады і распаўзліся. Тады Бог і сказаў: А зараз будзеш усё жыцьцё гэтых гадаў збіраць, - і ператварыў чалавека ў бусла.

Каб жа я столькі манет падымаў, колькі суніц знаходжу

Праз пару гадзін пустых бадзянняў, я сказаў Палявому Дзеду: давай хоць які савецкі манетос, а то гарадскія каты засьмяюць
Прасіў савет - на тебе савет.
Чаму рубель не папрасіў?

Вось так яно і атрымалася - краявіды эпічныя...

а знаходкі - камічныя

"Вось сімвал твой, забыты краю родны!" (с)

Калі бачу бацяноў, адразу ўзгадваю беларускую легенду пра паходжанне гэтай птушкі. Бог сабраў усё жамяру і гадаў - жаб, змей, камароў, сляпнёў - і завязаў у мех. Сказаў чалавеку, каб той занёс і ўтапіў мех у балоце. Але ж, чалавек - істота цікаўная, узяў і развязаў мех, каб паглядзець. Усе гады і распаўзліся. Тады Бог і сказаў: А зараз будзеш усё жыцьцё гэтых гадаў збіраць, - і ператварыў чалавека ў бусла.

Каб жа я столькі манет падымаў, колькі суніц знаходжу

Праз пару гадзін пустых бадзянняў, я сказаў Палявому Дзеду: давай хоць які савецкі манетос, а то гарадскія каты засьмяюць

Прасіў савет - на тебе савет.

Вось так яно і атрымалася - краявіды эпічныя...

а знаходкі - камічныя

Няхай жыве і пасецца беларуская птушка бацян !!!

У каждого бродяги свой барабан!
Абы ногі насілі, а ў дом заўсёды ёсць што прынесці - ягады, грыбы. манеты, і сябе любімагаDALWITZ писал(а):Какие наши годы дружище,всему своё время
Время земляники сменит время находок
![]()
![]()
Няхай жыве і пасецца беларуская птушка бацян !!!