Чтоб форум был интересным, нужно самим участникам быть интересными и писать интересно. Всё будет нормально, просто нужно немного времени, чтоб привыкнуть к тому, что тут теперь есть модерация.
Петрович
Хто ты гэткі? — Свой, тутэйшы. Чаго хочаш? — Долі лепшай. Якой долі? — Хлеба, солі. А што болей? — Зямлі, волі. Дзе радзіўся? — У сваёй вёсцы. Дзе хрысціўся? — Пры дарожцы. Чым асвенчан? — Кроўю, потам. Чым быць хочаш? — Не быць скотам.
Сяржук Збарысава2017.12.02 17:46
БВК ніякага дачынення да БНР не мае, бо польскія ўлады не прызнавалі БНР. БВК стваралася пры польскім генштабе з прапагандыскімі мэтамі, каб беларусы шлі на калабарацыю. Нават да случчакоў пілсудчыкі афіцэраў БВК не пусцілі, дабіраліся яны туды як дэзертыры. У БНР было сваё войска.
Скарбашукальнік писал(а):A pochemu wy reshili chto eto BNR?
Это броское название. Соберем материалы для статьи - тогда там будут ответы. По крайней мере на фото того времени они есть
vov301v писал(а):Сяржук Збарысава2017.12.02 17:46
БВК ніякага дачынення да БНР не мае, бо польскія ўлады не прызнавалі БНР. БВК стваралася пры польскім генштабе з прапагандыскімі мэтамі, каб беларусы шлі на калабарацыю. Нават да случчакоў пілсудчыкі афіцэраў БВК не пусцілі, дабіраліся яны туды як дэзертыры. У БНР было сваё войска.
Спасибо, но этот товарищ и его выводы довольно странные. Я бы даже сказал что он крышей поехал.
Господа, если я что либо забыл вам отправить или позвонить - пишите в л.с.
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай.
Скарбашукальнік писал(а):A pochemu wy reshili chto eto BNR?
присоединюсь к вопросу-причём тут БНР?
когда государству от меня чего-нибудь нужно оно называет себя Родиной.......
_____________________________________________________________________________ Мы идём широкими полями
на восходе утренних лучей....
Памалу, мерна, крок за крокам
Ў сваім раздум’і адзінокім
Дадыбаў бацька скора к дому.
Зачуўшы татаў ход знаёмы,
Малыя з хаты высыпалі.
За брамай бацьку сустракалі.
Алесь браў стрэльбу, шапку з цэшкай
І нёс з шчасліваю усмешкай
(Схаваўся ў шапку ўвесь з вушамі);
А Костусь – торбу з кутасамі
І знак блішчасты стражнікоўскі.