Война и мир(археологи и любители)

Обсуждаются любые темы связанные с поиском.

Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa

Custorz

Re: Весна 2009

#11 Сообщение Custorz »

saldek писал(а):а я бы пшеворскую глазчатую фибулу (с картофельного поля) просто подарил науке с координатами и др. описанием, но архам ведь это не надо
Шаноўны Saldek! @-)
Няма пытанняў! Калі Вы сапраўды маеце намер гэта зрабіць, я дам Вам каардынаты хлопца з Акадэміі навук, які займаецца Вельбаркам і Пшэворам. Ён такі трохі шалёны і апантаны сваёй навукай. яму будзе вельмі цікава.
Пішыце ў лічку

З павагай,
Custorz
Errare humanum est
redflag
Модератор по идеологии
Модератор по идеологии

#12 Сообщение redflag »

Мрак!
Чтоб форум был интересным, нужно самим участникам быть интересными и писать интересно. Всё будет нормально, просто нужно немного времени, чтоб привыкнуть к тому, что тут теперь есть модерация.
Петрович
cmasby
Модератор
Модератор
Контактная информация:

#13 Сообщение cmasby »

Custorz писал(а):Так што капайце на здароўе, але не трэба тады казак пра "Кодэкс чэснага копара"
Дзякуй за дазвол капаць! А цi, наогул, iснуе падобны кодэкс археолага? Прабачце, але кожную справу робяць людзi. А яны, як вядома, маюць уласцівасць адрознiвацца сумленнем. А у дадзеным выпадку само паняцце "сумленне" нельга выкарыстоуваць, бо дзеянне не супярэчыць нi зкону, анi маралi. Дарэчы, абсалютна усе археолагi, якiх я ведаю асабiста, адначасава з'яуляюцца "копарамi". Так што, на мой погляд, калi рамкi не акрэсленыя, няма сэнсу енчыць на тэму "чорнага i белага". Некалi увогуле не iснавала дзяржаунай археалогii, а шмат дзе i сёння паняцце "прыватны археолаг" iснуе не толькi у iранiчным сэнсе. З павагай.@-)
Подводное снаряжение
www.batyskaf.by
Custorz

#14 Сообщение Custorz »

cmasby писал(а):Некалi увогуле не iснавала дзяржаунай археалогii, а шмат дзе i сёння паняцце "прыватны археолаг" iснуе не толькi у iранiчным сэнсе
Я не супраць прыватных пошукаў. Але НЕКАЛІ - гэта было у 19 ст. Зараз археалогія - ня толькі выцягванне з зямлі жопных жужалак, пердолак і г.д. Гэта вельмі складаная, а часам марудная карпатлівая НАВУКОВАЯ праца (без усялякай рамантыкі). Для нас важным з'яўляецца не толькі сам прадмет, але і кантэкст яго знаходжання - іншыя знаходкі. стратыграфія і г.д.
redflag писал(а):Мрак!
Згодны! Не думаў, што ў дарослых дзядзек на мае словы будзе рэакцыя, як у дзіцёнка, у якого забралі цацку
cmasby писал(а):А цi, наогул, iснуе падобны кодэкс археолага?
Існуе, але, на жаль, шмат хто з археолагаў "дрэнна памятае" пра яго існаванне. :twisted:

З павагай,
Custorz
Errare humanum est
Скарбашукальнік

#15 Сообщение Скарбашукальнік »

Лично я тут ни каких проблем не вижу. Селище не внесено в реестор памятников значит закон не нарушен. Конечно гораздо легче все шишки валить на копателей, чем заниматься реальными проблемами. К примеру варварская реконструкция исторического центра Минска... На истфаке все молчали опустив глаза. Всё просто, власти могут ответить, а копари будут только оправдываться. Селища искать буду и копать их буду. Если интересно могу сливать место нахождения селищ археологам.
Хто ты гэткі? — Свой, тутэйшы. Чаго хочаш? — Долі лепшай. Якой долі? — Хлеба, солі. А што болей? — Зямлі, волі. Дзе радзіўся? — У сваёй вёсцы. Дзе хрысціўся? — Пры дарожцы. Чым асвенчан? — Кроўю, потам. Чым быць хочаш? — Не быць скотам.
Sayd

#16 Сообщение Sayd »

Stalker писал(а):По чешуе у меня та же байда что и у Лени. Всего 2 штуки нашел. И все.
cmasby писал(а):Согласен. Чешуи мало. Сужу не только по себе...
Может будете смеяться, но не находил еще ни одной... :dntknw: В глаза видел только два раза, Лёха одну поднял и Дима redflag при мне...
ВСЁ!!! :swoon:
Всё фигня кроме пчёл...
а комары, сука, очень странный предмет - вроде сосут, но радости нет...
Ingvar

#17 Сообщение Ingvar »

Sayd писал(а):
Stalker писал(а):По чешуе у меня та же байда что и у Лени. Всего 2 штуки нашел. И все.
cmasby писал(а):Согласен. Чешуи мало. Сужу не только по себе...
Может будете смеяться, но не находил еще ни одной... :dntknw: В глаза видел только два раза, Лёха одну поднял и Дима redflag при мне...
ВСЁ!!! :swoon:
Хм, интересно... Первая монета, поднятая мной в Беларуси была чешуйка. @-)
Вот кто-то сказал: «После нас — хоть потоп»,
Тот даже не встал из окопа,
А я для того свой покинул окоп,
Чтоб не было вовсе потопа.

В.Высоцкий
Custorz

#18 Сообщение Custorz »

Скарбашукальнік писал(а):К примеру варварская реконструкция исторического центра Минска... На истфаке все молчали опустив глаза. Всё просто, власти могут ответить, а копари будут только оправдываться. Селища искать буду и копать их буду. Если интересно могу сливать место нахождения селищ археологам.
На гістфаку нема каму займацца аховай. Кафедра археалогіі зараз - дом састарэлых. Ну і не зусім праўда, што маўчалі. Але археолагі мусяць прытрымлівацца дазволеных метадаў барацьбы з уладамі, а тыя звычайна паказваюць нам :geek:
Зараз паўнамоцтвы па падобнай барацьбе мае амаль выключна Інстытут гісторыі НАН, іншыя толькі падбрэхваюць.

За інфу дзякуй, канешне. Але, просьба да Вас як да патрыёта, надта не шкодзіць помнікам, асабліва гарадзішчам і могільнікам. Тым больш, што Вы ў будучым(?) наш калега-гісторык! @-)

Жыве Беларусь!
Errare humanum est
Sayd

#19 Сообщение Sayd »

Вот на каждом форуме найдется похожий археолог... :twisted: :twisted: :twisted: Я вам так скажу, впринципе как и Скарб, Я КОПАЛ, КОПАЮ И БУДУ КОПАТЬ, а нравится это вашей археологической банде или нет - меня мало дергает. Вам нужны места и находки? Так в чем проблема? Берем карты, инфу (тем более у вас она в свободном доступе), прибор с лопатой и вперед на поиск. Шурфите, собирайте черепки, монетки и будет вам гуд... :yes: А вот так врываться и поливать всех г....., что мы такая п....братия - не нужно... Да и от куда вы знаете, сотрудничает ли кто с форума с археологами или нет...? Вам какая информация нужна? О какого рода поселении? Находки с тех мест прилагать к ним?
Шурфик вам не понравился на корчме? Это еще не шурф... :lol: так, цветочки...
.............................................
Для подобного рода праведников дам пару ссылок... А в остальных местах - я как копал - так и буду...
Государственный список историко-культурных ценностей Республики Беларусь.
находящихся под охраной государства.

Брестская область http://tap.radzima.org/spis_bresckaja.php
Витебская область http://tap.radzima.org/spis_viciebskaja.php
Гродненская область http://tap.radzima.org/spis_grodzienskaja.php
Могилевская область http://tap.radzima.org/spis_mahilouskaja.php
Минская область http://tap.radzima.org/spis_minskaja.php

Подготовленный в соответствии с Положением о порядке ведения списка историко-культурных ценностей Республики Беларусь, которое утверждено постановлением Советом Министров Республики Беларусь 15.06.2006 № 762
С уважением... @-)
..........................
Скарбашукальнік писал(а):Селища искать буду и копать их буду.
:lol: :lol: :lol:
Всё фигня кроме пчёл...
а комары, сука, очень странный предмет - вроде сосут, но радости нет...
AK-47

#20 Сообщение AK-47 »

Custorz писал(а): Але, просьба да Вас як да патрыёта, надта не шкодзіць помнікам, асабліва гарадзішчам і могільнікам. Тым больш, што Вы ў будучым(?) наш калега-гісторык! @-)
Жыве Беларусь!
о как .... :? даже слов НЯМА.... :swoon:
Етот чел реально с луны пиз..ся??? :?: или он на самом деле думает что тут собрались и тусуются кургано и могилокопатели ??? :?
"пля что тут за бардак тварится??? в натуресидят одни чушканы"- Франтовик (25.02.2011)
Ответить

Вернуться в «Агульныя пытанні. / Общие вопросы.»