Война и мир(археологи и любители)

Обсуждаются любые темы связанные с поиском.

Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa

Sayd

Re: Весна 2009

#21 Сообщение Sayd »

AK-47 писал(а): Етот чел реально с луны пиз..ся??? :?: или он на самом деле думает что тут собрались и тусуются кургано и могилокопатели ??? :?
:lol: :lol: :lol:
да-да, только захоронения и копаем... чёрной-чёрной ночью, в чёрной-чёрной одежде, чёрными-причёрными лопатами... А находки складываем в чёрный-причёрный пакет... Ямки не зарываем и уезжаем на чёрной-чёрной машине по чёрной-чёрной дороге...
Всё фигня кроме пчёл...
а комары, сука, очень странный предмет - вроде сосут, но радости нет...
Custorz

#22 Сообщение Custorz »

Sayd писал(а):А вот так врываться и поливать всех говном, что мы такая пиздабратия - не нужно
А каго канкрэтна я паліваў гэтай самай субстанцыяй????
І ня трэба лаяцца. Я вас бандай і п..дабраціяй не называў. Месцы дзе капаць, я сам знайду. Проста наш коп ад вашага адрозніваецца.
Ад Вас, Саід, я інфу не прашу. Я толькі адказаў Скарбу.

А таварышу АК-47 толькі адно пытанне: ці зможаце ВЫ вызначыць грунтовыя пахаванні жалезнага веку, якія, прынамсі , ёсць на Гарадзеншчыне?
Калі так, то мой ВАМ рэспект!
Зноў жа пра гарадзішчы і могільнікі - гэта было да Скарба
Errare humanum est
redflag
Модератор по идеологии
Модератор по идеологии

#23 Сообщение redflag »

Вовка не ругайся больше! Забаню! ((((
Ведите поллемику ровно, аргументированно и заинтересованно. :P
Чтоб форум был интересным, нужно самим участникам быть интересными и писать интересно. Всё будет нормально, просто нужно немного времени, чтоб привыкнуть к тому, что тут теперь есть модерация.
Петрович
Stalker

#24 Сообщение Stalker »

А что тут аргументировать? Полностью согласен со Скарбом. Есть реестр. Там указаны памятники. Что еще надо? Или запретить людям огороды возделывать только потому что на месте их огородов был фольварк 18-го века?
Раздаю волшебные пендали.
Скарбашукальнік

#25 Сообщение Скарбашукальнік »

Custorz писал(а):
Скарбашукальнік писал(а):К примеру варварская реконструкция исторического центра Минска... На истфаке все молчали опустив глаза. Всё просто, власти могут ответить, а копари будут только оправдываться. Селища искать буду и копать их буду. Если интересно могу сливать место нахождения селищ археологам.
На гістфаку нема каму займацца аховай. Кафедра археалогіі зараз - дом састарэлых. Ну і не зусім праўда, што маўчалі. Але археолагі мусяць прытрымлівацца дазволеных метадаў барацьбы з уладамі, а тыя звычайна паказваюць нам :geek:
Зараз паўнамоцтвы па падобнай барацьбе мае амаль выключна Інстытут гісторыі НАН, іншыя толькі падбрэхваюць.

За інфу дзякуй, канешне. Але, просьба да Вас як да патрыёта, надта не шкодзіць помнікам, асабліва гарадзішчам і могільнікам. Тым больш, што Вы ў будучым(?) наш калега-гісторык! @-)

Жыве Беларусь!
Я по городищам и местам захоронения не лажу, мне гораздо интереснее заниматься поиском селищ. Вычисляются они гораздо проще и времени на обследование уходит меньше.
P.S. Уже в настоящем коллега. Истфак, к сожалению, я уже закончил.
Хто ты гэткі? — Свой, тутэйшы. Чаго хочаш? — Долі лепшай. Якой долі? — Хлеба, солі. А што болей? — Зямлі, волі. Дзе радзіўся? — У сваёй вёсцы. Дзе хрысціўся? — Пры дарожцы. Чым асвенчан? — Кроўю, потам. Чым быць хочаш? — Не быць скотам.
Sayd

#26 Сообщение Sayd »

redflag писал(а):Вовка не ругайся больше! Забаню! ((((
Извини Дима, исправлюсь... эмоции... :yes: :swoon:
Custorz писал(а): А каго канкрэтна я паліваў гэтай самай субстанцыяй????
Да по вашим высказываниям - здесь обитают те, кто безбрежно расхищает арх. ценности, портит культурный слой и т.д. и т.п. Как тогда по вашему это можно назвать?
І ня трэба лаяцца. Я вас бандай і п..дабраціяй не называў. Месцы дзе капаць, я сам знайду. Проста наш коп ад вашага адрозніваецца.
Лаяться не нужно, согласен с вами полностью, да и по жизни я добрее кота Леопольда, и люблю дружить со всеми... но и высказываться так, как это делаете вы о нашем копании, ненужно...
Хотелось бы услышать различия в копе... (для личной информации, можно в личку)
Ад Вас, Саід, я інфу не прашу. Я толькі адказаў Скарбу.
Так вот я как раз про другое... мне не жалко поделиться с вами информацией... и я это уже делал с вашими Полоцкими коллегами, да и находки прилагал к информации.
Я повторюсь - привык дружить, а не лаяться... @-) @-) @-)
Могу указать местонахождения курганов, которых нет в реестре и я уверен, про них, вы и ваши коллеги не знают. Я полоцким говорил, но после этого нашел еще несколько.
В таких местах копать ради наживы - меня под дулом автомата не заставишь... Да и личные соображения + воспитание, не позволяют мне это делать...
Зноў жа пра гарадзішчы і могільнікі - гэта было да Скарба
А Скарб у нас, что - только могильники и копает? Ай-яй-яй, Саша-Саша... ))
Последний раз редактировалось Sayd 13 май 2009, 15:44, всего редактировалось 1 раз.
Всё фигня кроме пчёл...
а комары, сука, очень странный предмет - вроде сосут, но радости нет...
RAJ

#27 Сообщение RAJ »

:) а мне трудно читать.
И не буду, прошу перевод @-)
Куплю бульдозер для перекопов!
Быдло Дятловское © serg11
Custorz

#28 Сообщение Custorz »

Sayd, дзякуй за разуменне!
Калі я Вас пакрыўдзіў - даруйце. Я казаў спачатку пра канкрэтны выпадак з DinoeL'ам. А потым паняслося...
Я ведаю, што сярод копараў ёсць самыя розныя людзі, гэтаксама, як і сярод археолагаў. У мяне ёсць сябры з вашых "братоў". Яшчэ раз паўтаруся,што не сядзеў бы тут на форуме, калі б хацеў вам шкоду якую зрабіць. Калі нейкія таварышы пажадаюць сапсаваць вам жыццё, яны паціху збяруць інфу (а тут яе шмат і фоты, і нумары аўто і г.д.). Я за супрацоўніцтва. @-)
Да Вашых, Саід, пытанняў.
Можна шмат размаўляць наконт помнікаў, але стаўленне да іх у нас усё роўна будзе рознае. Культурны слой - амаль заўсёды прызнак помніка. Адна справа саджаць на ім бульбу або рабіць закапушкі (фіг з імі), іншая справа шурфаваць селішча. На гэта кваліфікацыя патрэбная і Дазвол (ён жа Адкрыты ліст).
Розніцца у вашым і нашым копе каласальная. Той хто быў на сапраўдных раскопках (не на капанні гарадскіх сметнікаў), можа гэта падцвердзіць. У двух словах гэта не раскажаш. Ёсць літаратура розная. З даступнага: Авдусин. Полевая археология.
Галоўнае адрозненне, відаць, у хуткасці працы. Копар у стане прабегаць вялікую тэрыторыю. Археолаг, які праводзіць раскопкі, даследуе толькі да некалькіх соцень кв.м. на год. Я, прынамсі, летась раскапаў (з вялікай колькасцю людзей) крыху болей за 500 м. Рыдлёўка ў нас (даследчыкаў дагістарычных эпох) пераважна для выкідання адпрацаванай глебы, а так усё савочкам. І фіксацыя трохмерная знаходак і г.д.
А потым Справаздача ў Палявы камітэт (у мяне за 2008 г каля 300 старонак)
Ну гэта так караценька... ))

А інфу пра курганы лепш канешне Марату або Дзянісу (я так разумею, што Вы з гэтымі хлопцамі кантактуеце?)

І ўвогуле, можна зрабіць асобную тэму для падобных дыскусій (калі гэта будзе цікава фарумчанам). Адносіны паміж НАМІ і ВАМІ складаныя.
Але я як саветскі гражданін супраць вайны :D

З павагай
Custorz
Errare humanum est
dinoeL
Модератор
Модератор

#29 Сообщение dinoeL »

Эко тут наворотили, пока не было меня, да и тему загадили, ну да ладно...

Custorz
Уважаемый и кто Вас учил начинать беседу с наезда на собеседника, тем более без предъявления доказательств, только на основании ваших предположений, похоже на истфаке с остальными науками напряг был :?:
Этак и я могу сказать, что Вы копаете городские кладбища по ночам со свежими захоронениями и "типа" буду прав, ведь я так предположил :evil:

По поводу места, как многие предположили, это корчма, и конкретно мусорка за ней, и естественно табличек, о том, что это арх. памятник там и близко нету, уж извините, своих табличек не вожу, можно было бы поставить :x

Относительно городищ и копания там, так ищите в другом месте, их и без нас очень хорошо копают, вот только один из примеров, а таких хватает...
Изображение
прошлогодние ямы по колено....найду кто, там и закопаю!
Custorz

#30 Сообщение Custorz »

Добры дзень!

Калі я Вас пакрўдзіў, выбачайце, але...
dinoeL писал(а):А по поводу горшка, так это не целенаправлено, это так на обум ...ну почти
Эт всего 2 на 2 ну и в глубь...культ.слой по глубине ...фискарь оригинальный целиком ушОл, керамики ну оооочень много.
Вашыя словы!
Усе прызнакі археалагічнага помніка новага часу. Тое што тут гэта заўсёды завецца карчмою, я зразумеў. Хаця дзе гэта напісана? А пра таблічкі я ўжо пісаў вышэй. Калі на маёй кватэры нема шыльдачкі УВАХОД ЗАБАРОНЕНЫ, то гэта што, захадзі хто хочаш?
Errare humanum est
Ответить

Вернуться в «Агульныя пытанні. / Общие вопросы.»