помощь музеям
Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa
Re: помощь музеям
собственно,куча товарища барыжки не совсем представляет интерес для музея.музей-место ,посещаемое обывателями,нужны броские и впечатляющие экспонаты.
в данном случае,для обывателя большая часть предметов не представляется впечатляющей и интересной.
в данном случае,для обывателя большая часть предметов не представляется впечатляющей и интересной.
нет.иван1285 писал(а):
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай
Но если музей города Б.... передумает,я готов разместить это в экспозициях деревни Н.....Барыжка писал(а):ну если енто шлак -то что еще надо районному краеведческому музеюКазакъ писал(а): тут же что как кто то писал 10 кг всякого шлака для музея нафик не нужны )![]()
да исщо с привязкой GPS![]()
("фрагменты" из 10 кг)
господ барыжек и оныхпросьба не беспокоить -- енто все для музея города Б....!!!

Руслан, ёсць пэўныя палажэнні і інструкцыі (напрыклад, па ФЗК) Але яны больш рэгламентуюць парадак правядзення камісій і т.п.Damian_x писал(а):Якімі дакументамі рэгулюецца прыняцце ці непрыняцце артэфактаў ў музей?
Тут хутчэй залежыць ад удзельнікаў ФЗК і захавальніка той ці іншай калекцыі, які мусіць паведаміць, ці ёсць падобныя прадметы ў калекцыі і ці ёсць патрэба ў такіх прадметах. А ФЗК павінна пагадзіцца ці не.
У прынцыпе, у нармальных музеях бясплатна гатовы прымаць амаль усё - за выключэннем, напэўна, нелегальных знаходак без прывязкі, ну і сапраўднага шмурдзяка (лепей нават называць гэта, па копарскай тэрміналогіі, какалікамі)
Errare humanum est
Віталь, ў тым і справа, што не ўсе музеі "нармальныя". Але павінен быць дакумент, які абавязвае музей знаходкі прыняць на часовае захаванне і сабраць ФЗК для прыняцця рашэнне аб далейшым лёсе знаходкі. Не паверу, што ў музейнай справе з яе выдатным талентам сістэматызацыі і ўліку экспанатаў існуе такі прагал ў нарматыўнай базе.Custorz писал(а):У прынцыпе, у нармальных музеях бясплатна гатовы прымаць амаль усё...Damian_x писал(а):Якімі дакументамі рэгулюецца прыняцце ці непрыняцце артэфактаў ў музей?
Хто шукае, той знаходзіць.
Калі гэта - ўся моц нашага гінучага роду, капальнікі заслугоўваюць "смерці".
Калі гэта - ўся моц нашага гінучага роду, капальнікі заслугоўваюць "смерці".
Сегодня заходил в наш музей, взял для них пару "подарков". Взяли, сказали спасибо. Без писанины, ну я настаивать не стал.
Да, предлагали посмотреть экспозицию раритетных телевизоров и магнитофонов.
Да, предлагали посмотреть экспозицию раритетных телевизоров и магнитофонов.

У нарматыўнай базе прагалу няма. Есць "чалавечы фактар" і недахоп добра адукаваных кадраў. Калі захавальнік - ебл@н і сраць ён жадаў на сваю працу - ен і слуцкі пояс можа не прыняць.Damian_x писал(а): . Але павінен быць дакумент, які абавязвае музей знаходкі прыняць на часовае захаванне і сабраць ФЗК для прыняцця рашэнне аб далейшым лёсе знаходкі. Не паверу, што ў музейнай справе з яе выдатным талентам сістэматызацыі і ўліку экспанатаў існуе такі прагал ў нарматыўнай базе.
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай
Ня будзе такога, каб АБАВЯЗВАЎ. Вы б ведалі колькасць наведнікаў, якія прыходзяць у музей у час восеньскіх і веснавых абвастрэнняў...Damian_x писал(а):Але павінен быць дакумент, які абавязвае музей знаходкі прыняць на часовае захаванне і сабраць ФЗК для прыняцця рашэнне аб далейшым лёсе знаходкі.

Errare humanum est
есть такое. практически в многих музеях районного масштаба.Belarus писал(а):.... недахоп добра адукаваных кадраў. Калі захавальнік - ебл@н і сраць ён жадаў на сваю працу - ен і слуцкі пояс можа не прыняць.

dd