лето 2009
Модераторы: redflag, Amigo_BY, balu, cmasby, dinoeL
Re: лето 2009
куда не плюнь, то всюду помник 

Куплю бульдозер для перекопов!
Быдло Дятловское © serg11
Быдло Дятловское © serg11
Не факт, канешне, Раман!
Але мне вельмі падабаецца, як тут хлопцы вызначаюць час існавання паселішча на нейкім месцы. "Сопутка" 16 ст. і ўсё тут... Хаця ў ранейшых рэчах толькі адзінкі добра разбіраюцца. Пра неметалічныя вырабы я ўжо не кажу
Але, ізноў дыскусія пачалася... Ізноў хто-небудзь будзе па галаве біць

Але мне вельмі падабаецца, як тут хлопцы вызначаюць час існавання паселішча на нейкім месцы. "Сопутка" 16 ст. і ўсё тут... Хаця ў ранейшых рэчах толькі адзінкі добра разбіраюцца. Пра неметалічныя вырабы я ўжо не кажу

Але, ізноў дыскусія пачалася... Ізноў хто-небудзь будзе па галаве біць

Errare humanum est
Если место на берегу реки или ручья, то может быть и селище. Однако не надо обольщаться, три четверти славянских селищ в РБ имеют размеры 10 на 40-50 метров с материалами в виде десятка кусков керамики и парой пердол типа этой. Это не Украина, где селища километровыеgrauen писал(а):Одной из самых распространенных находок на том месте является пробка алюминиевая вино-водочная , а насчет бубенчика прямо скажу не ожидал, одно слово будем искать.

"А поиск сокровищ - дело щекотливое..."
Р.Л.Стивенсон "Остров сокровищ"
Згодны, але ТУТ большасць не згодны з тым, што селішча - гэта археалагічны помнік, хаця б і не такі ўжо значны.Роман писал(а):Если место на берегу реки или ручья, то может быть и селище. Однако не надо обольщаться, три четверти славянских селищ в РБ имеют размеры 10 на 40-50 метров с материалами в виде десятка кусков керамики и парой пердол типа этой. Это не Украина, где селища километровые
Errare humanum est
Маюцца на ўвазе верагодна пісьмовые крыніцы, у якіх згадваецца паселішча. А больш раннія рэчавыя матэрыялы натуральна не вышукваюцца металадэтэктарам.Custorz писал(а):Але мне вельмі падабаецца, як тут хлопцы вызначаюць час існавання паселішча на нейкім месцы.
Гэта сьпеў без пачатку і без канца...Custorz писал(а):Згодны, але ТУТ большасць не згодны з тым, што селішча - гэта археалагічны помнік, хаця б і не такі ўжо значны

Згодны, але ж не трэба адмаўляць існаванне больш ранніх матэрыялаў на паселішчы, калі ты іх ня бачышРоман писал(а):А больш раннія рэчавыя матэрыялы натуральна не вышукваюцца металадэтэктарам.
Зноў жа, згодны. Нема чаго дадаць...Роман писал(а):Гэта сьпеў без пачатку і без канца...

Errare humanum est
Я понимаю, что для уважаемого Custorz-а, вся территория нашей страны это памятник. Не сомневаюсь, что он и ни капли не поверит в то что данный бубенец был найден визуально, на поверхности земли, потому как это претит всякой логике. Как такое может быть? Материальная вещь 11-13 веков, само собою с памятника, да на поверхности? Ну да ладно. Только вот вопрос, а где этот памятник? Он не описан и не будет описан никогда, потому как и через 100 и через 300 лет там не будет ни одного официала. Потому как его в том месте нет и небыло никогда. И это я могу Вам элементарно доказать. Знаете, уважаемый Custorz, это звучит также как и запрет на изыскания на территории бывших военных действий. Вроде под эту формулировку попадает вся территория Беларуси, а картошку мы все равно копаем... Извиняюсь за флуд в данной теме, но наболело.
Раздаю волшебные пендали.
Чаму не??? Я знаходзіў вельмі шмат прадметаў менавіта падчас ВІЗУАЛЬНАЙ разведкі, без МД.Stalker писал(а):Не сомневаюсь, что он и ни капли не поверит в то что данный бубенец был найден визуально, на поверхности земли, потому как это претит всякой логике. Как такое может быть?
Не будзьце так катэгарычны. Хаця і я не буду сцвяржаць адваротнае, бо ня быў на месцы.Stalker писал(а):Потому как его в том месте нет и небыло никогда. И это я могу Вам элементарно доказать.
Даўно Вы працавалі ў Археалагічным архіве? Толькі там ёсць інфа пра ўсе месцы, якія наведалі "афіцыалы"Stalker писал(а): Он не описан и не будет описан никогда, потому как и через 100 и через 300 лет там не будет ни одного официала.
Шаноўны Stalker, не трэба мае нагадванні пра помнікі успрымаць як забарону пошукаў. Я цудоўна разумею, што КОПАРСТВА знішчыць НЕМАГЧЫМА. Я толькі спрабую неяк усталяваць узаемапавагу ў нашых дзеяннях.
Errare humanum est