Неапісаны траяк 1622 г. (REX POLO)
Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, palexa, remus
-
Неапісаны траяк 1622 г. (REX POLO)
Вітаю спадарства! Ужо некалькі гадоў маю ў калекцыі такі адметны траяк. Такую легенду аверса (REX POLO) на манетах іменна гэтага года не сустракаў.
Цікавыя буду любыя меркаванні наконт рэдкасці і ацэнкі манеты. Буду ўдзячны за спасылкі на праходы аўкцыёнаў, бо сам нічога не знайшоў.
Цікавыя буду любыя меркаванні наконт рэдкасці і ацэнкі манеты. Буду ўдзячны за спасылкі на праходы аўкцыёнаў, бо сам нічога не знайшоў.
-
Re: Неапісаны траяк 1622 г. (REX POLO)
Папраўка. Знайшоў зараз некалькі праходаў, але роскідка коштаў занадта вялікая. Там жа ўзгадваецца, што манета апісаная ў Нечытайла як R1. Які іменна каталог маецца на ўвазе? Мо мае хтосьці фота?
Может просто стоило взяться и поискать? Вон какой результат за 5 минутPAN TRAJAK писал(а): 23 фев 2025, 07:57 Папраўка. Знайшоў зараз некалькі праходаў, але роскідка коштаў занадта вялікая. Там жа ўзгадваецца, што манета апісаная ў Нечытайла як R1. Які іменна каталог маецца на ўвазе? Мо мае хтосьці фота?

Раньше, давным-давно, тоже думал, что такая монетка очень редкая, но потом понял, что она просто нечастая
)).
Вот из моей коллекции

Она пореже будет, чем простая в 1623 году

Но в 1623 есть и другие
)

Вот из моей коллекции

Но в 1623 есть и другие

И тут пришёл поручик и всё опошлилtymf писал(а): 23 фев 2025, 13:53 Раньше, давным-давно, тоже думал, что такая монетка очень редкая, но потом понял, что она просто нечастая)).
Вот из моей коллекции

Не, всё описал..
Ударение сами поставите)
ветеран войны с энтропией
-
Зразумеў, дзякуй. Пра POLO ў 1623 г. ведаю, але ўжывую такі варыянт менавіта 1622 г. больш не трапляўся. На праходы замежныя толькі сёння натрапіў на onebid.pl.tymf писал(а): 23 фев 2025, 13:53 Раньше, давным-давно, тоже думал, что такая монетка очень редкая, но потом понял, что она просто нечастая)).
Вот из моей коллекции
Но в 1623 есть и другие)
![]()
Мо ў каго ёсць магчымасць паглядзець апісанне манеты ў названым вышэй каталогу Нечытайлы? Каб якраз і разумець адносную рэдкасць.
Каталога Нечитайло, к сожалению, нет. Но из собственного опыта могу сказать, что эта монетка более часто встречается, чем трояк 1622 REGNI, который по Игеру имеет редкость R3. Поэтому его редкость где-то R1 - вполне реально.

Хотя эти редкости - понятие субъективное. Тот же Игер здесь же указывает, что редкость трояка с ошибкой SIGS, как у меня на фотках выше, составляет всего лишь R, Хотя его встречаемость (из моего опыта) как минимум такая же, как и у REGNI, а то и реже. Я бы поставил так: 1622 POLO - R1, 1622 REGNI - R2, 1623 SIGS - R3.

Хотя эти редкости - понятие субъективное. Тот же Игер здесь же указывает, что редкость трояка с ошибкой SIGS, как у меня на фотках выше, составляет всего лишь R, Хотя его встречаемость (из моего опыта) как минимум такая же, как и у REGNI, а то и реже. Я бы поставил так: 1622 POLO - R1, 1622 REGNI - R2, 1623 SIGS - R3.
Кстати, вариант 1623 SIG III - POLO (см.фото выше) у Игера не описан, хотя он довольно частый.
).