3 гроша 1563г.
Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, palexa, remus
3 гроша 1563г.
Всех приветствую.
Кто в теме, подскажите, сколько может стоить трояк в таком сохране в наше время?
Кто в теме, подскажите, сколько может стоить трояк в таком сохране в наше время?
Re: 3 гроша 1563г.
palexa, спасибо за ориентир.
Не цешцеся марамі, гэта самы звычайны траяк самага распаўсюджанага года ў вельмі дрэнным стане. Дакладней кажучы ў не калекцыйным стане. Цяжка ўявіць хто будзе класці такую рэч сабе ў калекцыю. Поле моцна пашкоджана, непрачэкан, каверны і г.д. Ніякіх 100 USD прадмет і блізка не каштуе. Па сутнасці гэта ўжо абмылак, а не манета для калекцыі. Канешне калі які небудзь звар'яцелы мільянер у вас яе не прыдбае сабе з прынцыпаў. Такія недапекі тут ёсць у колькасці.
А што на сёння гэтыя 100$
,,катался по проходу апельсин,как малое потеряное солнце..,,
А гэта як каму. Я ведаю месцы дзе 300 рублёў гэта траціна заробку чалавека за месяц. Іншая справа што гэты прадмет столькі не каштуе. На сёння. Канешне можна даць 300 рублёў, але гэта выкінутыя грошы, бо потым, калі прыйдуць цяжкія часы, за 100 USD ты гэта не прадасі. Хоць у штаны накласці. Ў MS62 такі траяк будзе каштаваць хай сабе ну 300 USD. І гэта бяры грошы і ўцякай. Дак што вы, забярэце прадмет за 300 рублёў ці проста так напісалі? Га?
Прабачце, кали ласка, але Вы барыга ци калекцыянер?perc писал(а): 04 май 2025, 14:03А гэта як каму. Я ведаю месцы дзе 300 рублёў гэта траціна заробку чалавека за месяц. Іншая справа што гэты прадмет столькі не каштуе. На сёння. Канешне можна даць 300 рублёў, але гэта выкінутыя грошы, бо потым, калі прыйдуць цяжкія часы, за 100 USD ты гэта не прадасі. Хоць у штаны накласці. Ў MS62 такі траяк будзе каштаваць хай сабе ну 300 USD. І гэта бяры грошы і ўцякай. Дак што вы, забярэце прадмет за 300 рублёў ці проста так напісалі? Га?
Навошта вам тое? Якую справу гэта мае да тэмы?Чеченец писал(а): 04 май 2025, 14:19Прабачце, кали ласка, але Вы барыга ци калекцыянер?perc писал(а): 04 май 2025, 14:03А гэта як каму. Я ведаю месцы дзе 300 рублёў гэта траціна заробку чалавека за месяц. Іншая справа што гэты прадмет столькі не каштуе. На сёння. Канешне можна даць 300 рублёў, але гэта выкінутыя грошы, бо потым, калі прыйдуць цяжкія часы, за 100 USD ты гэта не прадасі. Хоць у штаны накласці. Ў MS62 такі траяк будзе каштаваць хай сабе ну 300 USD. І гэта бяры грошы і ўцякай. Дак што вы, забярэце прадмет за 300 рублёў ці проста так напісалі? Га?
Я пра тое, што тыя манеты, якия дзесяць год таму муравана каштавали 300 далярау, зараз каштуюць 100 рублеу.А ле ж людзи працягваюць збираць.perc писал(а): 04 май 2025, 14:30Навошта вам тое? Якую справу гэта мае да тэмы?Чеченец писал(а): 04 май 2025, 14:19Прабачце, кали ласка, але Вы барыга ци калекцыянер?perc писал(а): 04 май 2025, 14:03 А гэта як каму. Я ведаю месцы дзе 300 рублёў гэта траціна заробку чалавека за месяц. Іншая справа што гэты прадмет столькі не каштуе. На сёння. Канешне можна даць 300 рублёў, але гэта выкінутыя грошы, бо потым, калі прыйдуць цяжкія часы, за 100 USD ты гэта не прадасі. Хоць у штаны накласці. Ў MS62 такі траяк будзе каштаваць хай сабе ну 300 USD. І гэта бяры грошы і ўцякай. Дак што вы, забярэце прадмет за 300 рублёў ці проста так напісалі? Га?
Тое гэтага прадмета не тычыцца. Гэты траяк што 10 год таму памерлы, што зараз. Пацыент больш памёр, чым жывы. Самы просты траяк у дрэнным стане, было б там яшчэ RRR, а так...Чеченец писал(а): 04 май 2025, 15:03Я пра тое, што тыя манеты, якия дзесяць год таму муравана каштавали 300 далярау, зараз каштуюць 100 рублеу.А ле ж людзи працягваюць збираць.
А ў вогуле гэта так. Кошты на некаторыя рэчы значна ўпалі. Нават 2-3 разы. Мяне заўсёды ўражвала адна рэч. Некаторыя людзі прадаюць прадметы па шмат гадоў, цен ужо такіх няма, а ў іх кошт як 10 год таму. Хцівасць такіх людзей уражвае. А ўсё чаму. Купіў вось чалавек такі траяк за 100 USD, перахварэў нумізматыкай, вырашыў прадаць. Глядзіць, а за траяк даюць 50 рублёў. А не, ён думае. Нас не наяб.... І прадае надалей губляе грошы з кожным днём.